Mijn naam is Sam Rohn. De afgelopen jaren waren voor mij een enorme rollercoaster. In de afgelopen tien jaar heb ik namelijk drie succesvolle bedrijven van verschillend formaat opgebouwd, waaronder Red je Pakketje. Red je Pakketje is opgericht in 2016 en uitgegroeid tot een bedrijf met bijna driehonderd medewerkers, waarvan nul zzp’ers. Uiteraard heb ik ook een genoeg missers gemaakt. Zo heb ik samen met mijn broers enorm veel geld verloren bij het opzetten van een koffie kiosk in Arnhem. Van dergelijke fouten probeer ik zo veel mogelijk te leren.

Laat ik beginnen met een kleine disclosure: ik ben dyslectisch. Ondanks dat ik vaak mijn werk laat controleren, zul je dus ongetwijfeld spellingsfouten tegenkomen. Ik maak bijvoorbeeld regelmatig d/t-fouten. Of ik schrijf zei en zij altijd verkeerd.  Ook zie je Deze fouten hebben me echter nog nooit tegengehouden om mijn doelen te bereiken en ik zal me daar tijdens het schrijven van mijn blogs dan ook niet druk om maken. Mocht je er een spotten, mag je dit me wel altijd laten weten. Dan kan ik die er meteen uithalen.

De afgelopen jaren ben ik gevraagd om mentor te worden bij NLGroeit. Ook heb ik verschillende bedrijven en start-ups geadviseerd. Ik merk dat er veel vraag is naar kennis en informatie over het opstarten en uitbouwen van bedrijven, ondanks de vele boeken en artikelen die er al over geschreven zijn. Met deze blog wil ik mensen helpen om hierover kennis op te doen. Ook wil ik ze simpele tools aanreiken om valkuilen te vermijden en obstakels te overwinnen. 

Op dit moment heb ik naast het runnen van Red je Pakketje en het mentoren van enkele start-ups via NLGroeit weinig tijd over voor andere zaken. In mijn privéleven ben ik trotse vader van een geweldige, drie jaar oude zoon en partner van een prachtige vriendin. Ook investeer ik hobbymatig in start-ups als Angel Investor. Een belangrijke eis is dat deze start-ups geleid worden door gepassioneerde ondernemers die met uitdagingen zitten. Daardoor is het risico van deze start-ups wellicht hoger, maar kan er wel een verschil mee gemaakt worden.

De onderwerpen in mijn blogs verschillen enorm. Afhankelijk van waarmee ik me die week bezighoud, kunnen mijn blogs gaan van start-upideeën, must-readboeken of artikelen die ik tegenkwam tot aan tips en tricks over financiering. Ik heb in mijn jonge leven op verschillende manieren geld verdiend en deel daar graag mijn verhaal over. Doe er je voordeel mee en laat me vooral weten wanneer je succes boekt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je iets mooi delen, stuur me dan een e-mail. Je kan me bereiken via het contactformulier of via [email protected].