Je bekijkt nu Buy me a Coffee

Buy me a Coffee

Ik geloof in proberen en experimenteren. Steeds maar weer opnieuw. Er zijn dan ook twee redenen waarom ik mijn blog ben gestart. De eerste is omdat ik het onwijs leuk vind om andere (toekomstige) ondernemers te helpen met starten dan wel met opschalen. Er is echter nog een tweede reden. En dat is dat ik graag dingen probeer. Mijn hele blog en alles eromheen is een grote speeltuin voor mij als persoon. Ik probeer van alles uit en experimenteer erop los. Mijn voorkeur gaat hierbij om de zogeheten no-code software. Reden hiervoor is dat ik zelf simpelweg niet kan coderen. Deze blog is over mijn nieuwste experiment, Buy me a coffee.

“Vind je dat mijn blogs je hebben geholpen en wil je me daarvoor bedanken? Dan kun je via de link een gift sturen waarvan ik lekkere koffie kan drinken tijdens het schrijven ;)” Buy me a coffeeBuy me a coffee

Hoe mooi is dit! Het koste me letterlijk 10 minuten inclusief het aanmaken van een Stripe account om dit te installeren en direct konden mensen mij ondersteunen via mijn eigen Homepage. Nou zal je vast denken waarom ik dat doe maar vergis je niet. Er zijn miljoenen mensen die leven van wat ze online doen en met software als deze kan dat makkelijker dan ooit. Het geeft ook een andere manier van geld verdienen met je content zonder je hele site te behangen met banners of andere reclame uitingen.

In een wereld die steeds commerciëler wordt waarbij transacties steeds minder transparant worden is dit wel een heel erg verfrissende manier om de transactie tussen zender en ontvanger weer transparant te maken. Ook hou ik zelf enorm van de vrijblijvende vorm ervan. Zo kun je zelf bepalen of je er waarde aan hecht en zo ja hoe veel.

Als ik het al kan…

Wil je zelf nou ook gebruik maken van zo’n simpatieke manier van inkomsten vergaren? Ga dan naar https://www.buymeacoffee.com/ . Je kunt je direct aanmelden en je bestaande of nieuwe stripe of Paypal account direct toevoegen waardoor je direct kan starten. Ze bieden gratis extra knoppen aan die je zelf heel gemakkelijk kan aanpassen en kan toevoegen op je site. Ter info, ik verdien niks aan het aanprijzen van deze dienst. Ik vind het gewoon zo’n mooie dienst.

Een hele mooie nieuwe toevoegingen die ze recent hebben gedaan geeft je ook meteen de mogelijkheid om eventueel extra (digitale) producten tegen betaling aan te bieden. Zo kun je dus ook direct in 3 simpele stappen een soort virtuele webshop starten. Hiermee zet je helemaal de deur open om je volgers nog beter te helpen en hiervoor vergoed te worden waardoor je nog meer tijd kan steken in het maken van waardevolle nieuwe content.

Is ‘Buy me a Coffee’ gratis?

Ja en nee oftewel een fee structuur. Je betaald per transactie aan Buymeacoffe een fee van 5%. Dit komt bovenop je betaalfee bij Stripe of Paypal. Verder zitten er echter geen maandelijkse vergoedingen of setup fees aan vast. Maakt dat het goedkoop? Persoonlijk vind ik 5% aan de flinke kant. Toch is de eenvoud echt geweldig en kun je hiermee wel geheel risicoloos starten. Ga je miljoenen binnen harken dan kun je altijd nog een programmeur betalen om zelf een ideal pagina toe te voegen ;). Zoals ik al zei wil ik juist dingen proberen zonder dat ik iemand van buiten nodig heb. En dit was de perfecte manier.

Raad je het aan?

Wat een slappe vraag Sam. Volgens mij heb je het nu al meerdere keren aangeprezen. Maar mocht je het toch hebben gemist. Ik zeg ja! Tot het moment dat de 5% genoeg is om iemand van in te huren uiteraard :). Zelf weet ik trouwens niet of ik dat zou doen. Het scheelt soms enorm veel om niet overal de verantwoordelijkheid voor te hebben. En vertrouw me daarin spreek ik uit ervaring ;). Maar ga vooral experimenteren en geniet ervan!

Groetjes,

Sam

Ps. Hierbij nog even de Key takeaways:

1. Online starten is makkelijker dan ooit tevoren

2. Geld verdienden kan op meer manieren dan je denkt

3. Experimenten gaan vaak mis maar daardoor leer je ook snel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.